14 Şubat 2013 Perşembe

Veremle Savaş Eğitim Haftası

Verem hastalığı
Verem tehlikeli ve bulaşıcı bir hastalıktır.diğer adı tüberküloz dur.bu hastalığın mikrobu keşfedilmeden önce pek çok insan bu hastalıktan ölüyordu.alman doktor Robert Koch un Koch basili adını verdiği mikrobu bulma çalışmasından sonra bu hastalığa karşı verem aşısı geliştirildi insanları veremden koruyan bu aşıya da b.c.g. denildi.verem hastalığının mikrobu solunum ve besinlerle vücuda girer ve mikrop özelliklerle akciğerlerde kendini  gösterir.bu hafta ocak ayının ilk haftasıdır.bu haftada veremden korunma yolları öğretilir ve yurdun dört bir yanında aşı kampanyaları düzenlenir.

Korunmak için

Dengeli ve iyi beslenmeli,düzenli spor yapılmalı,kötü alışkanlıklardan uzak durmalı,terli su içmemeli,uykusuz durulmamalıdır.en önemlisi verem aşısı olmalıyız.

Verem savaÅŸ derneÄŸi

İlk defa 1953 yılında WHO yardımıyla aşı kampanyasına girildi.1956 yılında verem savaş derneği dispanserlerle büyük savaş açtı.yine her yıl okullarda verem taraması düzenlendi.BCG aşısı uygulandı.doktorlar köylere kadar gidip vatandaşları parasız muayene edip,ilaçlarını vererek hasta olan insanların yanında olmaya çalışır.

Güneş ve temiz hava verem mikrobunun en büyük düşmanıdır.

Sağlığın düşmanı pislik,pisliğin düşmanı temizliktir.


Veremle Savaş Eğitim Haftası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder